Ayumu Sasaki za RW Racing a další news z prostřední kubatury

Rossiho tým Yamaha VR46 Master Camp v prostřední kubatuře Moto2 po sezóně 2024 projde rozsáhlou reorganizací a tak si oba jezdci Jeremy Alcoba a ex-vicemistr světa Moto3 Ayumu Sasaki musí hledat nové angažmá na sezónu 2025.

Zdá se, že loňští protagonisté Moto3 sdílejí letos v Moto2 společný osud: Ex-mistr světa Jaume Masia je po GP Indonésie na P27 se ziskem 4 bodů, jeho velký loňský soupeř Ayumu Sasaki je 26 a rovněž se 4 body.

Zatímco Španěl Jaume Masia má namířeno do Preicanos Racingu, tak 23-letý Japonec Ayumu Sasaki je těsně před podepsáním smlouvy s nizozemským týmem RW-Idrofoglia Racing GP Jarna Janssena. Zde by měl být jeho týmovým kolegou Zonta van der Goorbergh , tedy syn Jürgena van der Goorbergha. Dosavadní jezdec týmu RW Racing Belgičan Barry Baltus si musel hledat nové angažmá na rok 2025. A zamíří zřejmě k Fantic Racing jako týmový kolega nedělního vítěze Arona Caneta.

Jelikož už skoro jistý mistr světa Moto3 David Alonso opouští tým CFMOTO Jorge «Aspar» Martineze, tak ten se musel poohlédnout po jeho následníkovi: Hodně překvapivě zvolil japonského veterána Tatsuki Suzukiho (27) - měl namířeno do prostřední kubatury Moto2 -, který tak bude pilotovat KTM RC4 v Moto3. Japonec závodí v Evropě od roku 2015. Pět let jezdil motocykl Honda v Squadra SIC58 od Paola Simoncelliho, kde také Suzuki vyhrál dva závody Grand Prix ze tří celkově. Poslední vítězství má naopak Suzuki za Leopard Honda.

A konečně mladší bratr pilota MotoGP Brada Bindera Darryn Binder má namířeno k týmu QJMotor Gresini Racing.

Ovšem «horko» je i mezi manažéry: Populární Fin Aki Ajo opouští malé kubatury a stane se týmovým manažerem projektu MotoGP rakouského týmu Pierer Mobility Gruppe, za který pojedou 2025 Pedro Acosta a Brad Binder. Dosavadní manažer Francesco Guidotti tuto loď totiž opouští.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama