Bo Bendsneyder skončil v týmu Preicanos

Paddock MotoGP má za sebou první letošní velký skandál. Po nedělním Misanu skončil své závodění v Moto2 Nizozemec Bo Bendsneyder za tým Preicanos Racing, který byl z týmu vyhozen.

Bo Bendsneyder je stabilním členem paddocku Grand Prix od roku 2016. O rok dříve totiž vyhrál Bendsyneder Red Bull Rookies Cup. Za tým KTM-Ajo získal dvě podiová umístění hned ve svém premiérovém roce.

Vzhledem ke své postavě - výška 1,80 m ­– ale brzy odešel závodit do Moto2. Nejdříve za Tech3, potom za NTS-Racing a od 2021 za španělský tým SAG majitele Eduarda Peralese. S výjimkou třetího místa při US-GP 2023 se mu ale nepodařil ten správný průlom v kariéře pilota Moto2.

V neděli jel nyní 25-letý jezdec svůj poslední závod za Preicanos Racing (ex-SAG). K čemu došlo?

Do týmu byl během sezóny „protlačen“ Španěl Daniel Munoz. A jelikož může jezdec absolvovat maximálně tři starty s wild card, tak se hledalo řešení, co a jak dále!

Při domácím závodě v Assenu se tým SAG financovaný sponzorem Pertamina „převtělil“ do týmu Preicanos Racing, a šéfem s veškerými pravomocemi a odpovědností se stal Peralesův španělský obchodní přítel Raul Castaneda.

Nizozemci Bo Bendsneyderovi bylo nabídnuto, že může zůstat v týmu s tím, že zbytek sezóny dojede ve španělském šampionátu, tedy v ME-Moto2.

Původně chtěl Perales a později Castaneda vyměnit Daniela Muňoze za Jaume Masiu, to ale IRTA nepovolila, neboť Jaume Masia je aktuální mistr světa Moto3 a taková změna by pro veřejnost rozhodně nepůsobila pozitivně.

A tak #64 jel včera v Misanu zatím svůj poslední závod Grand Prix. Co bude dál?, to se uvidí...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama