Reklama

Dostane Iannone šanci v Pramac Yamaha?

Andrea Iannone celé měsíce doufal, že se Pramac a Yamaha dohodnou na společné budoucnosti MotoGP, protože jedině tak mohl mít Ital šanci na návrat do «premier class», tedy do MotoGP.

Italský jezdec, jinak určitě «Enfant terrible» motocyklového závodění na okruzích již tajuplně naznačoval svou budoucnost během testovacích jízd na nové závodní dráze mistrovství světa superbiků v Cremoně .

Po čtyřletém zákazu závodění kvůli dopingu předvádí čtyřiatřicetiletý borec ve své premiérové ​​sezóně v mistrovství světa superbiků s týmem Go Eleven Ducati silné výkony, už dvakrát vystoupil na stupně vítězů jako soukromník a je na šestém místě v celkovém pořadí a vede tabulku soutěže «Independent Riders».

Na konci května řekl Iannone pro SPEEDWEEK.com, že netlačí na návrat do mistrovství světa MotoGP. „Ale mám šanci a podívám se na to,“ dodal Andrea.

Tuto příležitost mu chce nabídnout tým Pramac, který po mnoha letech MotoGP společně s Ducati přechází na sezónu 2025 k Yamaze a s Japonci podepsal sedmiletou smlouvu.

„Chceme zkusit zorganizovat test, pak uvidíme,“ řekl šéf Pramacu Paolo Campinoti a doplnil: „S Iannonem se setkáváš s mým srdcem. Nebude to ale jednoduché – MotoGP je nyní žraločí nádrž. Tohle už nejsou jeho časy.„

Iannone skončil třikrát třetí v mistrovství světa ve třídě Moto2, v letech 2010, 2011 a 2012. V MotoGP prožil svou nejlepší sezónu v roce 2015, kdy na Ducati obsadil tři pódiová umístění a skončil pátý v mistrovství světa. Jezdil za tovární týmy Ducati, Suzuki a Aprilia.

Pramac Racing ani Yamaha zatím nekontaktovaly Iannoneho zaměstnavatele Go Eleven, který mu musí dát souhlas s případným testem na M1. “Zda mu bude povoleno testovat, závisí na Yamaze a nás,„ upřesnil italský tým Ducati ze šampionátu WorldSBK. “Jsme toho názoru, že Andrea by se měl před testováním Yamahy rozhodnout, zda chce pokračovat s Ducati, nebo ne."



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama