Reklama

Filip Salač a Xavi Cardelus ne, Roberto Garcia ano

Dodatečná lékařská prohlídka v pátek ráno nepustila na start Grand Prix Německa na Sachsenringu českého jezdce Filipa Salače, za kterého zde nepojede náhradník. Chybět bude rovněž zraněný Xavi Cardelus, kterého při své premiéře nahradí jeho mladý krajan Roberto Garcia.

Jediný český zástupce ve světě Grand Prix Filip Salač havaroval minulý závodní víkend při tréninku v nizozemském Assenu a musel tak vynechat DutchTT. Jeho účast v německém Sachsenringu podléhala «Okay» od oficiálního lékaře a to bohužel nedostal. Takže nyní bude mít český jezdec měsíc na definitivní uzdravení, neboť další závod v šampionátu se po německém Sachsenringu koná až 2. - 4. srpna na britském okruhu Silverstone Circuit.

Naopak zraněného Xaviho Cardeluse - po crashi v druhém tréninku v Assenu - nahradí v týmu Fantic-Moto2 při «Deutschland-Grand Prix» na Sachsenringu mladý Španěl Roberto Garcia, pro kterého to bude jeho první šance v seriálu Grand Prix.

Ono totiž sehnat kvalitního náhradníka nejen v Moto2 není vůbec jednoduché, to ví nyní nejen týmový manažer Fantic-Racing Roberto Locatelli. Své by o tom mohl vyprávět třeba šéf KTM-Ajo Aki Ajo.

Ostatně starosti s náhradníkem měl italský týmový šéf a ex-mistr světa Locatelli už dříve, kdy hledal náhradníka za Arona Caneta. Nyní tedy musel najít náhradu za Xaviho Cardeluse. A tím se stal 18-letý Roberto Garcia, který dovršil potřebných 18let teprve 31. května.

Garcia závodí v šampionátu Junior-GP za stáj ex-pilota Grand Prix Jose-Luis Cardosa v týmu «Fantic Cardoso Racing» a naposled z Pole-Position vyhrál v Portimao v Portugalsku oba dva závody a také španělský šampionát JuniorGP Moto2 vede.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama