Frohburg: Smrtelné zranění Lucy Salvadoriho

Poslední podnik International Road Racing Championship 2024 na okruhu «Frohburger Dreieck» zastínila smrtelná nehoda. Při této havárii zemřel 32letý Ital Luca Salvadori.

Finále seriálu «International Road Racing Championship (IRRC)» mělo být důstojným zakončením napínavé letošní sezóny. Rozhodnutí o tom, kdo získá tituly ve třídách Supersport a Superbike, bylo očekáváno na kultovním německém okruhu. Tradiční akce, která se koná již po jednašedesáté, ale dopadla v sobotu večer tragicky.

Na konci prvního kola závodu SBK/STK 1000 havaroval německý místní hrdina Didier Grams v rychlé levotočivé zatáčce před paddockem. Účastníkem nehody byl i Ital Luca Salvadori, pravidelný účastník IRRC.

Jak byli jezdci informováni na speciálně svolaném setkání v neděli ráno, 32letý Ital z Milána, který v roce 2023 dokončil mistrovství světa MotoE na 17. místě, zemřel v nemocnici na vážná zranění. Lokalmatador Grams byl také vážně zraněn, utrpěl četné zlomeniny kostí.

Akce bude pokračovat podle plánu, ale účastníci dostali se svobodně rozhodnout, zda se nedělních závodů chtějí zúčastnit či nikoliv.

Vyslovujeme tímto upřímnou soustrast pozůstalým a

R.I.P. Luco



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama