Gino Borsoi v mnoha rolích

Jako manažer týmu Pramac Ducati je Ital Gino Borsoi v boji o titul MotoGP s Lenovo Ducati a také plánuje milník přestěhovat se do Yamahy. To není vše: Borsoi je také šéfem nového projektu Moto2.

Na konci srpna vešla na veřejnost zpráva o to, že dochází ke kompletní reorganizaci projektu Yamaha Master Camp v mistrovství světa Moto2. Jednotka aktuálně působící v prostřední kubatuře mistrovství světa pod vedením Angela Nieta jr. s partnerstvím VR46 a modrožlutí závodníci s motocykly Kalex Ayumu Sasaki a Jeremy Alcoba přestanou v roce 2025 existovat – a vedení převezme Pramac.

Již v tuto chvíli bylo jasné, že tým Moto2 bude také součástí velkého balíku spolupráce mezi Yamahou a Pramac Racing. Kromě enormního úsilí v boji o korunu MotoGP 2024 s protagonistou Jorgem Martinem se tým Paola Campinotiho musel zabývat nadcházející sezónou. Přípravy na rok 2025 již dávno začaly, protože závodníci Yamahy vyjedou z boxu Pramac na testovací den MotoGP ve Valencii v úterý po finále sezóny. Podle dohody bude Pramac technicky na stejné úrovni s oficiálním továrním týmem.

Jako by Pramac již nebyl na cestě se dvěma milníky MotoGP, na seznamu projektů je také mistrovství světa Moto2. Během asijského turné manažer týmu Gino Borsoi poprvé promluvil o dalších možnostech a působení v sezóně 2025.

Ital prozradil: „Projekt začal nedávno. Před pěti týdny nás Yamaha oficiálně požádala, abychom se stali aktivními v Moto2. Je správné, že jsem zde také převzal odpovědnost za sestavení týmu pro mistrovství světa Moto2 v roce 2025. „

Borsoi také přiznává: „Je to také velmi speciální projekt, protože právě nyní vstupujeme do horké fáze sezóny 2024. S Jorgem jsme ve fantastické pozici a máme jedinečnou příležitost tento sen uskutečnit. To je první věc, na kterou každý den myslíme. Ale zároveň musíme myslet i na budoucnost.“

Manažer týmu Pramac bere další odpovědnost vážně: „Chceme také bojovat o nejlepší výsledky v Moto2 a je mi jasné, že to vyžaduje prvotřídní tým. Ale v tomto bodě, po tak krátké době, jsem si velmi jistý, že budeme také soutěžit v Moto2 se skvělým týmem.“

Po chvíli váhání Borsoi řekl: „Co mohu prozradit, je, že v podstatě souhlasíme s tím, že projekt zahájíme společně s Boscoscuro. Ještě jsme tady nepodepisovali žádné smlouvy – ale to je cíl. "

Padesátiletý manažer GP zatím neprozradil, kteří piloti budou soutěžit v Moto2 pod názvem Pramac Racing. Ital Tony Arbolino je považován za nejžhavějšího kandidáta, který má také potenciál přivést Pramac od začátku do mistrovství světa 2025. „Tiger Tony“ byl již projednáván jako jezdec pro tým Pramac Yamaha MotoGP. Yamaha se ale rozhodla, že projekt by neměl začínat nováčkem. Půjde tedy o střední kubaturu pod vlajkou Pramac – také proto, že současnou Arbolinovu práci v MarcVDS již dostal na rok 2025 Jake Dixon.

Při pohledu na hodiny Gino Borsoi na konci rozhovoru Moto2 řekl: „Nejvíc si přeji, aby každý den měl 25 hodin – alespoň.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama