Kvůli MotoGP: Nový termín pro MS Superbike v Mostě

Od roku 2021 se akce SBK v Mostě v ČR koná vždy v létě, nejprve začátkem srpna, poté koncem července. Kvůli návratu Brna do kalendáře MotoGP se ale musí plány na rok 2025 dělat jinak.

Letos se světový šampionát motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým konal o víkendu 19.-21. V červenci se tak v severočeském Mostě už počtvrté jelo Mistrovství světa superbiků, které se rychle stalo tahákem diváků.

Třetí víkend v červenci byl plánován i na rok 2025, ovšem tento termín (18.–20.7.) se bude konat v Brně MS Grand Prix, které se vrací do České republily a do Brna po pěti letech (naposledy se na Masarykově okruhu závodilo v sezóně 2020) nazpět. A protože v polovině července se bude závodit na blízkém Sachsenringu v Německu a v polovině srpna zase na blízko položeném Red Bull Ringu v Rakousku, tak závod WorlSBK v Mostě si musel najít jiný termín.

Závody v areálu bývalého hnědouhelného dolu Vrbenský se uskuteční o víkendu 16.-18. května 2025.

Největší událost mostecké sezóny, mistrovství světa superbiků (WorldSBK), které v letošním roce navštívilo téměř 60 tisíc diváků, se tedy v roce 2025 přesouvá na květnový termín 16.–18. 5. 2025. „Chtěli jsme vyjít vstříc fanouškům, pro které bude červenec nabitý motocyklovými podniky nejen v ČR. Květnový termín jsme zvolili také s ohledem na tradiční domácí akce a věříme, že bude skvělým startem sezóny,“ říká Josef Zajíček, generální ředitel Autodromu Most a člen pořádajícího spolku AMK Most.

Autodrom Most přichystal pro fanoušky WorldSBK také další příjemnou změnu – sjednocené vstupné pro všechny diváky, se kterým se dostanou doslova až na asfalt. Již žádné rozdělování mezi diváckým svahem a paddockem! Šampionát WorldSBK je známý aktivitami, jako je Victory Lane nebo Paddock Show a další, které umožňují fanouškům stát se nedílnou součástí závodního víkendu. „Cílem je nabídnout autentický WorldSBK zážitek všem. Fanoušci se dostanou až na asfalt, víc už to ani nejde,“ popisuje Josef Zajíček zážitky, které nikde jinde diváci nenajdou. Fanoušci navíc jistě ocení, že jednodenní vstupné bylo sníženo z loňských 1500 Kč na 1100 Kč (předprodej), přičemž děti až do 15 let mají vstup zdarma.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama