Reklama

Mia Rusthen nadále v komatu, ale už doma v Norsku

Převoz norské motocyklové závodnice Mii Rusthen, která havarovala v Misanu, plánovaný na víkend, byl uskutečněn. Norka ale zůstává ve vážném stavu. Rodiče Mii Rusthen oznámili, že stav jejich dcery je stabilizovaný a probíhají přípravy na návrat do norské vlasti. Nyní už přišla osvobozující zpráva, že náročný transport byl úspěšně proveden.

22letá závodnice havarovala ve vysoké rychlosti v 16. zatáčce v šestém kole prvního závodu nového mistrovství světa žen v Misanu. Kvůli těžkému poranění hlavy byla uvedena do umělého kómatu a podstoupila operaci, která měla snížit tlak na její mozek. V tomto stavu byla Mia převezena letadlem do Osla na intenzivní lékařské ošetření. Nyní je v «Ullevål University Hospital», kde sídlí největší neurologické oddělení v zemi.

Podle rodiny Mia riskantní cestu přežila dobře. "Mia je stále v kómatu, ale její životní funkce jsou stabilní a dobré. A je tu víc a víc známek, že bojuje a že má pevnou vůli.“

Návrat do Norska usnadňuje, zejména pro Miinu rodinu a přátele, poskytnout Mii tu nejlepší možnou podporu. Jazykové bariéry nejsou ani u lékařů a zdravotnického personálu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama