Petr Najman po závodech v Dymokurech

Závody v Dymokurech jsou každoročně vyhledávanou a zajímavou podívanou, ke které letos opět přispěl i Petr Najman. To hlavně ve velice napínavém závodě ve třídě Supertwin, který vyhrál o pár tisícin vteřiny.

O uplynulém víkendu se na okruhu v Dymokurech odjel další ročník road racingových závodů pod záštitou CAMS. Nejrychlejší přírodní okruh u nás nevynechal ani Petr Najman, který tradičně nastoupil do dvou tříd Supertwin a Supersport. V obou opět ukázal konkurenceschopné tempo a boj o nejvyšší příčky. Ve třídě Supertwin se mu podařilo vyhrát po velice napínavém souboji, v kategorii Supersport musel bohužel kvůli technickému problému a z bezpečnostních důvodů odstoupit.

Petr Najman: „Do Dymokur jsme opět vyrazili do závodů tříd Supertwin a Supersport. Hned v prvním tréninku na Supetwinu se mi podařilo zajet traťový rekord 1:06,3 a skončit první, což byl skvělý start víkendu. Se Supersportem jsme hledali nastavení a skončil jsem druhý. Na druhé tréninky panovaly horší povětrnostní podmínky, takže se nedalo jet o moc rychleji a víceméně platily výsledky z prvních tréninků. Tím pádem jsem v Supertwinech získal pole position. Se Supersportem jsem odpoledne nevylepšil čas, ale Michal Prášek ano, takže jsem nastupoval do závodu ze třetího místa. Stále to byla první řada, takže to bylo dobré. "

„První nedělní závod pro mě byl se Supertwinem. Do závodu jsem dobře odstartoval a vedl. Věděl jsem, že Marek Červený pojede se mnou. Jel jsem v klidu to své. Dvakrát mě předjel, ale vzápětí jsem mu předjetí vždy vrátil a vedl. V posledním kole v poslední zatáčce se nám do cesty připletl kolař. Já jsem kvůli tomu brzdil o něco dřív, aby nedošlo k nějakému konfliktu. Marek šel na brzdy později, poslal mi to tam a dostal se přede mě. Měli jsme malý kontakt, ale byl jsem lepší na výjezdu ze zatáčky. Věděl jsem, že k něčemu takovému asi dojde. Následně se mi ho na cílové rovince podařilo předjet z větrného pytle. Povedlo se to asi ani ne o půl metru a závod jsem vyhrál s náskokem 0,015 s. Bylo to skvělé, měl jsem velkou radost, protože to byl velice pěkný závod i pro diváky.

Do závodu třídy Supersport jsem také dobře odstartoval a držel první pozici. Hned v další zatáčce mě Marek Červený předjel a poodjel mi. Kontroloval jsem si svou druhou pozici, ale už od začátku závodu jsem cítil obrovské vibrace do celé motorky. Pořád jsem přemýšlel, co to je, díval se na motorku, zda neuvidím něco povoleného nebo co by bylo špatně. Vyvádělo mě to z míry a kvůli vibracím měl strach, co se to děje. V polovině závodu jsem se proto rozhodl neriskovat zdraví a pád a ze závodu odstoupil. Mrzelo mě to, ale v šampionátu mi o nic nejde. V CAMSu jsem měl už nějaké problémy v Brně, kde jsme nebodovali a nejel jsem závody v Kopčanech, takže jsem si říkal, že by šlo jen o druhé místo ze závodu, ale ne o nic v celkovém hodnocení. Proto jsem se rozhodl pro bezpečnost než zbytečný risk.

Za mě to byl vydařený víkend, měl jsem skvělé tempo a byl konkurenceschopný. Nyní akorát odjíždím na poslední podnik IRRC ve Frohburgu, kde máme dokonce ve hře ještě boj o celkové třetí místo.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama