Reklama

Pramac mění Ducati za Yamahu

Dlouhodobé partnerství mezi Ducati a Pramacem se skončí na konci sezóny 2024. Nejúspěšnější tým MotoGP loňského roku se spojil s Yamaha Motor Racing pro příští sezónu. Pouze den po dalších neoficiálních prohlášeních je to dnes konečně oficiální: Yamaha a Pramac Racing se dohodly na dlouhodobé spolupráci.

Dosud neoficiální zpráva je tedy od dnešního dne opravdu oficiální! Týmový mistr světa 2023 Pramac-Racing se odděluje od dlouhodobého partnera Ducati. Tým Paola Campinotiho se rozhodl restartovat další kariéru s Yamahou. Campinoti za Pramac Racing a management Yamahy, zastoupený šéfem motorsportu Linem Jarvisem a generálním manažerem divize motocyklů Takahiro Sumim, zpečetili spolupráci počínaje rokem 2025.

Obě strany tak potvrdily své záměry na dlouhodobé partnerství v Assenu. Spojení cílí nejen na zbývající fázi platných technických pravidel hry do konce roku 2026, ale mělo by zahrnovat i celé následující období nové éry MotoGP.

Konečné dvojice jezdců obou týmů Yamaha ještě nebyly oznámeny. Aktuálně je potvrzen pouze Fabio Quartararo, který se na začátku roku dohodl na prodloužení do konce roku 2026.

Zatímco hvězdný jezdec Pramacu Jorge Martin odejde z týmu do Aprilie, budoucnost druhého jezdce Franca Morbidelliho je stále nejistá.

Jisté je ale jedno: početní převaha Ducati se od roku 2025 sníží o dva stroje. Ducati však zůstává co se týká počtu strojů největší v «premier class» se šesti motocykly.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama