Reklama

Remy Gardner místo Alexe Rinse

Po vážném zranění Alexe Rinse potřebuje Yamaha náhradního pilota pro Velkou cenu Německa. Superbiker a bývalý jezdec MotoGP Remy Gardner je považován za horkého kandidáta na jízdu s motocyklem Yamaha M1 v Sasku.

Konec překvapivých událostí v «premier class» se stále ještě nepřiblížil ke konci pověstného tunelu! Po potvrzení Alexe Márqueze jako stálého jezdce Ducati v Gresini Racing a oznámení Aleixe Espargara jako nového testovacího jezdce Hondy přichází další nové zprávy z paddocku.

Ačkoli to ještě není dokončeno, Remy Gardner by měl být dnes potvrzen do týmu MotoGP pro Sachsenring. Australan, který je nyní aktivní v mistrovství světa superbiků na Yamaze R1 od doby, kdy na konci roku 2022 odešel jako jezdec MotoGP, je považován za horkého kandidáta jako náhradník za Alexe Rinse.

Tovární jezdec Yamahy Alex Rins si v úvodu holandské TT těžce pohmoždil pravé zápěstí a zlomil pravou nohu při divokém highsideru. I přes operaci, která již proběhla v Madridu, nepřipadá vzhledem k závažnosti zranění možnost startovat příští víkend na GP Německa.

Očekává se pouze návrat Španěla na britské GP v Silverstone, kterou Rins již v minulosti vyhrál pro Suzuki. Remy Gardner, syn australské závodní legendy 500 ccm Wayna Gardnera, dokázal vstoupit do «premier class» MotoGP pro sezónu 2022 Po zisku titulu v prostřední kubatuře v týmu Red Bull KTM Ajo Gardner zakotvil v týmu Tech3 KTM Hervé Poncharala. Ale už po jedné sezóně a pěti umístěních na bodech (Top-15) následoval předčasný konec závodění v královské kubatuře.

Remy Gardner je v současné době druhým nejlepším jezdcem Yamahy v poli v šampionátu Superbike, když Roberto Locatelli, který je v šampionátu před ním, nemá s kubaturou MotoGP vůbec žádné zkušenosti. Mistr světa superbiků a značkový kolega Jonathan Rea je v hluboké výsledkové a výkonnostní krizi, navíc jeho poslední vystoupení v MotoGP jako náhradního jezdce se datuje do roku 2012.

Šestadvacetiletý bývalý mistr světa, jezdec MotoGP, znalec Sachsenringu a jezdec Yamahy je tak jako jednorázová náhrada za Alexe Rinse pochopitelná možnost. Pro Australana by to byla také obrovská příležitost ve stále otevřené struktuře jezdců v Yamaha Racing. Tam je potvrzen na sezónu 2025 pouze ex-mistr světa Fabio Quartararo. Po potvrzení spolupráce s Pramac Racing v Assenu zbývají ještě tři volná místa k obsazení.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama