Remy Gardner s wild card v Motegi

Remy Gardner se v této sezóně představí potřetí jako jezdec MotoGP během Grand Prix Japonska tento týden. Australan pojede v barvách týmu Monster Energy Yamaha MotoGP s wild card. Ta byla původně určena pro Cala Crutchlowa, ale Brit musí znovu odstoupit kvůli stále přetrvávajícímu zranění.

Již nějakou dobu se ví, že Yamaha se během domácí Grand Prix v Motegi neobjeví na startu se dvěma, ale dokonce se třemi jezdci. Třetí stroj měl mít původně k dispozici testovací jezdec Yamaha MotoGP Cal Crutchlow. Ale stejně jako už dříve v této sezóně se Brit musí znovu zdržet účasti v závodě MotoGP.

Kvůli zranění Crutchlowa Yamaha znovu přihlásila Remyho Gardnera jako pilota pro závod MotoGP v japonském Motegi.

Je to zarážející, protože mnozí očekávali, že tuto čest dostane Andrea Dovizioso – který je už několik měsíců zaměstnán u Yamahy jako testovací jezdec MotoGP. Zkušený Ital však Yamaze naznačil, že nemá zájem o návrat do soutěže mistrovství světa a omezí své aktivity pouze na testovací práce.

Pro Gardnera to bude jeho třetí letošní účast jako jezdce MotoGP v Motegi. Šestadvacetiletého Australana – v současnosti aktivního jako jezdce týmu Yamaha GRT v šampionátu MS-Superbike – povolala Yamaha na začátku července během Velké ceny Německa jako náhradu za zraněného Alexe Rinse. Gardner pak dostal příležitost znovu nastoupit na začátku srpna, tentokrát při Grand Prix Velké Británie v Silverstone jako náhrada za zraněného Cala Crutchlowa. Britovi byla přidělena divoká karta pro jeho domácí Grand Prix, ale komplikace po operaci ruky mu zabránily v účasti.

Crutchlowovo trápení se zraněním ještě není u konce, jak se ukazuje, protože za pár dní se Gardner představí jako jezdec MotoGP v Motegi potřetí – a podruhé v této sezóně jako náhrada za Crutchlowa.

Remy Gardner: „Jsem velmi nadšený ze závodů v Japonsku. Je to země, kterou jsem vždy rád navštěvoval, když jsem byl jezdcem Grand Prix, ale jet do Japonska a závodit za japonského výrobce v MotoGP před japonskými fanoušky bude něco speciálního. Je hezké, že mě Yamaha požádala, abych se vrátil po Sachsenringu a Silverstone. Zjevně cítí, že přidávám něco do vývojového programu, takže doufejme, že můžeme mít produktivní víkend i v Motegi. Bude to pro mě hodně rušné období s pěti závody během pěti týdnů, ale na motorkách už jezdím skoro každý víkend, takže to pro mě není žádná novinka!"

Gardner, který absolvoval minulý víkend v Aragonu v akci během desátého kola sezóny mistrovství světa Superbike 2024, se se svým prozatímním vystoupením v Motegi o nadcházejícím víkendu opravdu nebude nudit. Po španělském Aragónu tedy letí Australan okamžitě do Japonska a poté se musí ihned vrátit po víkendu Grand Prix v Motegi na dva po sobě jdoucí víkendy WorldSBK v Estorilu a v Jerezu de la Frontera.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama