SBK v Cremoně: Zranění, náhradníci a jezdci s wild card

Startovní listina pro Cremonu se liší od normálních startovních listin jiných závodů seriálu WorldSBK, WorldSSP a WorldWCR opravdu neobvyklým způsobem. Tolik změn opravdu nepamatujeme. Tak se podívejme, kteří jezdci budou v Itálii chybět a kdo je vlastně nahradí. Navíc pojede několik účastníků s wild card.

WorldSBK

Listina zraněných prominentních pilotů po posledním mítinku v Magny-Cours obsahuje tři hvězdná jména: Toprak Razgatlioglu (BMW), Álvaro Bautista (Ducati) a Jonathan Rea (Yamaha).

Na okruhu Cremona Circuit bude určitě chybět 6násobný mistr světa Jonathan Rea. Toho nahradí s kariérou se loučící Niccolo Canepa.

Místo Topraka Razgatliogla bude stroj BMW M 1000 RR pilotovat 30-letý Markus Reiterberger. Tento Němec naposled startoval v šampionátu MS-Superbike v Losailu 2019. Nyní závodí zkušený jezdec (72 startů v WSBK) v seriálu FIM Asia Road Racing Championship a také EWC (MS Endurance), samozřejmě s motocyklem z Bavorska.

Švýcara Dominiqueho Aegertera nahradí v týmu Yamaha Giansanti Racing pilot z MS-Endurance rovněž 31-letý Němec Marvin Fritz, ten startoval naposled v Portimão 2022.

Rovněž Petronas Honda je opět v pozměněné sestavě. Rookie Adam Norrodin je zraněný z testu v Estorilu. Místo něho opět pojede Portugalec Ivo Lopes.

S wild card se představí Alessandro Delbianco za Yamaha-Team Motoxracing, druhou wild card v «premier class» tohoto šampionátu dostal šampion BSB Tommy Bridewell v týmu Honda Racing UK.

WorldSSP

Listina změn prostřední kubatury, tedy Supersport, je rovněž hodně dlouhá. Zda pojede Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) po vykloubení ramene v Magny-Cours je pro Cremonu zatím nezodpovězenou otázkou. V týmu MTM Kawasaki dostane určitě šanci Španěl Borja Gomez (19), který bude pilotovat místo Marcela Brennera stroj ZX-6R. V týmu VFT Yamaha nahradí opět Lorenzo Dalla Porta zraněného Yeraye Ruize.

Návrat hlásí dva stabilní jezdci šampionátu za Petronas Honda (Khairul Idham Bin Pawi) a v Yamaha Thailand (Krittapat Keankum). Lorenzo Baldassarri sice v Magny-Cours nestartoval pro zranění a v českém týmu Wepol WRP by SKM-Triumph ho nahradil Luca de Vleeschauwer, v Cremoně ale bude zkušený italský pilot nazpět.

Tým Kawasaki Pro Dina a jezdec Gabriele Giannini se rozešli, opuštěný motocykl převezme v Cremoně Španěl Miquel Pons, letos v MS-MotoE celkově na P12.

S wildcard bude Luca Ottaviani pilotovat pátý motocykl MV Agusta. Ten už jel v Misanu a 31-letý jezdec byl odmávnut na P11 a P12.

WorldWCR

Comeback budou v Cremoně slavit Australanka Tayla Relph, Britka Alyssia Whitmore a Chilanka Isis Carreno.

Naopak comeback Nicole van Aswegen (zlomená stehenní kost v Portimão) je hodně nejistý, ačkoliv Jihoafričanka už chodí bez berlí a pilně trénuje.

S wild card se představí domácí Irene Bramato a také Avalon Lewis (dříve se jmenovala Biddler) z Nového Zélandu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama