Reklama

Aleix Espargaro testovacím pilotem HRC

Aleix Espargaró bude od roku 2025 pracovat jako testovací jezdec pro projekt HRC MotoGP. Čtyřiatřicetiletý Španěl před měsícem a půl oznámil, že na konci letošního roku skončí jako jezdec MotoGP na plný úvazek.

Před emotivním víkendem Grand Prix v Barceloně Aleix Espargaró během speciální tiskové konference naznačil, že na konci této sezóny skončí jako jezdec MotoGP. Španěl chtěl trávit více času se svou mladou rodinou a stále častěji si všiml, že raději zůstane doma, než aby znovu sednul do letadla někam závodit.

Je pozoruhodné, že Espargaró poté naznačil, že s Aprilií nezůstane. Od roku 2017 jezdí pro italského výrobce, který byl tehdy ještě na konci «premier class». Po mnoha minimech bylo nakonec dosaženo velkých maxim s Pole Position a vítězstvími v závodech sprintu a Grand Prix.

Brzy se ale rozšířily fámy, že se Espargaró stane testovacím jezdcem u HRC. Japonský výrobce je momentálně ve velmi hlubokém útlumu a může využít zkušeností a umění Španěla. HRC oznámila Espargaróův příchod v úterý ráno prostřednictvím velmi krátké tiskové zprávy.

Přečtěte si oficiální tiskovou zprávu níže: HRC podepisuje Aleixe Espargara jako testovacího jezdce. „Honda Racing Corporation posiluje svůj testovací program příchodem Aleixe Espargara jako testovacího jezdce v roce 2025. S téměř 250 starty ve třídě MotoGP přináší 34letý Espargaro bohaté zkušenosti na strojích Grand Prix a také tři vítězství a více než 1300 bodů v MotoGP. Ve vývoji Hondy RC213V bude pokračovat společně s jezdcem HRC Stefanem Bradlem.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama