Arbi Aditama pojede v Aragonu

Teenager Fadillah Arbi Aditama dostal divokou kartu pro závod kubatury Moto3 v Aragónu. Pro mladého indonéského jezdce, který závodí především v seriálu JuniorGP, to bude už jeho třetí závodní víkend v Grand Prix.

Mladý indonéský jezdec Arbi Aditama získal divokou kartu pro závodní víkend v Aragonu/Španělsko. Oznámil to tým Honda Team Asia. Účastní se 12. kola mistrovství světa Moto3 letošní sezóny 2024.

Divoká karta je důležitým mezníkem v získávání zkušeností pro Aditamu, který v současnosti soutěží za tým Astra Honda Racing v sérii JuniorGP a je na 26. místě.

Není to první víkend Grand Prix pro Aditamu v Moto3: 19letý mladík se už před rokem zúčastnil ve své domovské GP v Indonésii (17.) a v letošní sezóně také Velké ceny Katalánska v Barceloně (23.) - jen krátce poté, co utrpěl zranění ruky. Získal také své první vítězství v seriálu JuniorGP na okruhu Circuit de Catalunya v roce 2023. Nyní ho tedy čeká účast v Moto3 v Aragonu.

Aditama: „Rád bych poděkoval Astra Honda Racingu, Junior Talent Teamu a Honda Teamu Asia za to, že mi to bylo možněno. Jsem velmi rád, že mám tuto příležitost a poučím se z minulých závodů. Pokusím se nasbírat co nejvíce zkušeností a samozřejmě ukázat své schopnosti na trati.“

Stejně jako Marc Márquez jezdí Aditama také s číslem #93. Aditama: „Marc Márquez je můj závodní hrdina.“ Závodní geny jsou v rodině Aditamasdloudobé: jeho otec je indonéský šampion na «Drag Bike».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama