Bo Bendsneyder pojede šampionát WorldSSP

Bo Bendsneyder se objeví jako jezdec v mistrovství světa FIM Supersport během dvou zbývajících soutěžních víkendů sezóny v Estorilu a Jerezu. Nizozemec bude na portugalském a španělském okruhu závodit za tým MV Agusta Reparto Corse, kde převezme stroj od Bahattina Sofuoglua.

Po svém nečekaném odchodu jako stabilního jezdce Moto2 mistrovství světa prostřední kubatury v týmu Preicanos Racing Team MotoGP zahájí Bo Bendsneyder za týden nové dobrodružství ve své kariéře. Nizozemec, který nedávno musel odmítnout nabídku italského týmu Italtrans Racing Moto2, aby v Indonésii vystupoval jako náhradník, bude debutovat jako jezdec ve FIM Supersport v Estorilu během předposledního kola mistrovství světa.

Bývalý pilot Grand Prix se objeví na startu v Estorilu, ale také o týden později během závěrečného kola sezóny v Jerezu s motocyklem MV Agusta F3 800 RR v barvách týmu MV Agusta Reparto Corse. Nizozemec Bendsneyder zaujme místo v italském týmu místo Turka Bahattina Sofuoglua, který tým nedávno opustil a poslední dva závodní víkendy sezóny bude soutěžit za jiný známý tým.

Bo Bendsneyder: „Jsem velmi šťastný, že mohu začít toto nové dobrodružství s MV Agusta RC. Děkuji za důvěru a za možnost závodit v těchto dvou závodních víkendech. Jsem připravený a velmi motivovaný, nemůžu se dočkat, až začnu s týmem, abych ze sebe vydal to nejlepší v Estorilu a Jerezu."

V rámci týmu MV Agusta Reparto Corse najde Bendsneyder starého známého jako týmového kolegu v Marcelu Schrötterovi. Němec v minulosti závodil také ve třídě Moto2, ve které donedávna působil i Bendsneyder.

Ještě k tématu Bahattina Sofuoglua: Ten pojede finále sezóny za Yamaha Thailand, kde nahradí zraněného Anupaba Sarmoona. Thájec měl k dispozici motocykl od Ten Kate Racing a Nizozemci budou samozřejmě podporovat i tureckého mladíka.

, die auch den Türken nach Kräften unterstützen werden.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama