Galang Hendra Pratama absolvuje rehabilitaci v Itálii

Čtvrtý den po svém vážném pádu ve druhém kole mistrovství světa supersportů 300 v Aragonu mohl Galang Hendra Pratama opustit nemocnici. Indonésan zřejmě vyvázl pouze se šokem.

Galang Hendra Pratama (25) a jeho bratr Aldi Mahendra (18) právě otřásají závody Supersport World Championship 300. Mladší Aldi vede celkové pořadí o 16 bodů před Lorisem Venemanem a může se tak stát prvním Indonésanem, který vyhraje mistrovství světa na okruzích. Galang je šestý v mistrovství světa a v obou závodech stál se svým bratrem v Magny-Cours na stupních vítězů.

Pětadvacetiletý závodník byl rychlý i v Aragonu, když mu v první jízdě chybělo na třetí místo pouhých 0,011 sekundy. Ale pak došlo ve druhé jízdě ke zpomalení: Ve 3. kole Indonésan a Marco Gaggi havarovali ve 3. zatáčce. Závod musel být kvůli záchraně jezdce Yamahy zastaven a restartován byl až po 15 minutách. Pratama byl převezen vrtulníkem do nemocnice v Zaragoze.

První pozitivní zpráva přišla z jeho týmu ProGP Racing v pondělí. „Celkově se mu daří dobře,“ zněla zpráva. Konečný důkaz, že se vždy dobře naladěnému Galangovi daří, přišel přesně v den, kdy byl propuštěn z nemocnice! Indonésan je momentálně na cestě do Itálie, kde bude pokračovat v rekonvalescenci.

Jaké zranění Pratama utrpěl, nebylo sděleno. Před případnou účastí na finále sezóny v Jerezu musí ale jezdec ProGP NitiRacing vždy získat souhlas oficiálního lékaře závodu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama