IDM Superbike: Bez čtyř stabilních jezdců

Čtyři piloti z IDM - «premier class» museli zrušit svou účast v závodě IDM na okruhu Schleizer Dreieck. Chybět budou tři ze čtyř jezdců Ducati. Zdravotní průkaz o své nezpůsobilosti ale předložil i jeden pilot BMW.

Čtvrtý závodní víkend IDM, který se koná na okruhu ve Schleizu, ještě ani nezačal a už před prvními tréninky dochází v předstihu k prvním omluvám.

Lorenzo Zanetti: Klíční kost
Jeho tým Triple M Ducati už byl na cestě k okruhu Schleizer Dreieck, když se jejich jezdec IDM Superbike Ital Lorenzo Zanetti ohlásil z nemocnice. „Tohle není nejlepší způsob, jak začít víkend,“ píše na Instagramu. „Tento týden jsem si během testů zlomil klíční kost. Jako vždy moc děkuji personálu Medical Center v Misanu za první pomoc, Loryx66 za vyšetření a naplánování mé rekonvalescence a Dr. Alessio Pedrazziniche a jeho týmu, kteří mě okamžitě postavili na nohy. Je mi líto, že tento víkend nemohu být ve 4. kole IDM ve Schleizu. Také bych se chtěl omluvit klukům z týmu Ducati Frankfurt, kteří už byli na cestě a tvrdě pracovali na přípravě na závod."

Max Schmidt: Nadloktí
Jezdec týmu Champion-alpha-Van Zon-BMW již před týdnem podal zprávu o zranění a své neúčasti pro závod ve Schleizu. Během závodu 24h v Barceloně si totiž zlomil nadloktí. Zlomenina byla operována ve Španělsku a Schmidt mohl ocestovat domů s paží v závěsu a radiálním nervem podrážděným operací.

Vladimir Leonov: Zápěstí
Rus z týmu Hertrampf Ducati jel pouze závod IDM v Oscherslebenu. Pro start na Sachsenringu mu totiž chybělo potřebné vízum. V Mostě chyběl, protože chtěl se svou testovací motorkou absolvovat pár tréninkových kilometrů na moskevském závodišti a poté musel kvůli zranění zrušit účast na IDM. A Schleiz? Leonov je také mimo. „Pád jsem viděl na videu,“ hlásí Denis Hertrampf. „Byla to vysoká rychlost 200 km/h. Zlomil si přitom ruku. Byl také hned operován. Týden před závodem IDM v Assenu mu bude vyoperována železná destička a poté nás navštíví v IDM. Nejdřív může jet na Nürburgringu, ale to by bylo možná moc uspěchané. Ale finále v Hockenheimu by mělo fungovat.“

Oliver König: Nespecifikované zdravotní problémy
S dvouletými zkušenostmi z mistrovství světa WorldSBK se v letošní sezóně objevil v IDM Superbike nový jezdec v Teamu Hertrampf Ducati. König má už od února určité zdravotní problémy, a stále není dostatečně fit na závody do Schleizu. Tento okruh je extrémně fyzicky náročný. V Assenu ale chce Oliver König opět závodit v šampionátu IDM v té nejlepší formě.

Stav šampionátu Superbike po 6 závodech ze 14 celkem

1. Florian Alt (D), Honda 115 bodů
2. Ilya Mikhalchik (UKR), BMW 113 bodů
3. Lorenzo Zanetti (I), Ducati 80 bodů
4. Toni Finsterbusch (D), BMW 69 bodů
5. Patrick Hobelsberger (D), BMW 63 bodů
6. Jan-Ole Jähnig (D), BMW 62 bodů
7. Bálint Kovács (HU), BMW 56 bodů
8. Leandro Mercado (ARG), Kawasaki 53 bodů
9. Hannes Soomer (EST), BMW 35 bodů
10. Maximilian Kofler (A), Yamaha 34 bodů
11. Thomas Gradinger (A), Yamaha 27 bodů
12. Philipp Steinmayr (A), BMW 27 bodů
13. Leon Orgis (D), Yamaha 22 bodů
14. Jan Mohr (A), BMW 15 bodů
15. Luca Grünwald (D), BMW 14 bodů
16. Max Schmidt (D), BMW 13 bodů
17. Vladimir Leonov (RUS), Ducati 11 bodů
18. Max Enderlein (D), Yamaha 9 bodů
19. Milan Merckelbagh (NL), BMW 7 bodů
20. Kevin Orgis (D), BMW 7 bodů
21. Nico Thöni (A), Kawasaki 6 bodů
22. Sandro Wagner (D), BMW 2 body
Zatím ještě nebodovali
Colin Velthuizen (NL), BMW
Marco Fetz (D), BMW
Rob Hartog (NL), Yamaha
Marc Moser (D), Ducati
Björn Stuppi (D), BMW
Oliver König (CZE), Ducati
Johann Flamman (D), Kawasaki
Julius Ilmberger (D), BMW
Leon Franz (D), BMW



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama