Kde se pojede šampionát WorldSBK v roce 2025?

Trochu více světla se zdá být okolo dějiště a míst šampionátu MS-Superbike 2025: Nová sezóna 2025 začne tradičně poslední únorový týden v Austrálii (21.- 23. února) na Phillip Islandu, budou mu samozřejmě předcházet oficiální testy DWO na stejném okruhu 17. a 18. února.

Rozhodně se bohužel nepojede ani příští rok v Německu a zřejmě ani v USA, ačkoliv se právě tam nabízejí tři okruhy: Barber Motorsports Park, COTA jako Nr. 2 a také Laguna Seca a zájem továren o motocyklový trh v USA je enormní.

Vedle Phillip Islandu jsou jistá i následující místa, kde jsou platné smlouvy, ačkoliv nejsou dané termíny: Assen/Nizozemí, Misano/Itálie, Donington Park/Velká Británie, Most/Česká republika, Portimao/Portugalsko, Magny-Cours/Francie, Cremona/Itálie, Aragon/Španělsko a Jerez/Španělsko.

Hodně nepravděpodobný je návrat šampionátu do Německa, naopak se zdá být jasný triumvirát Česko (Most), Slovensko (Slovakia Ring) a Maďarsko (Balaton Ring). V Maďarsku je promotérem HUMDA - «Hungarian Motorsport and Green Mobility Development Agency»

Tento týden se jednalo (Dorna a FIM) v Turecku, kde byli zástupci obou organizací na okruhu Istanbul Park Circuit.

Předběžná místa konání MS-SBK 2025:

Phillip Island/Austrálie
Assen/Nizozemí
Misano/Itálie
Donington Park/Velká Británie
Most/Česká republika
Balaton Park/Maďarsko
Slovakia Ring/Slovensko
Portimao/Portugalsko
Magny-Cours/Francie
Cremona/Itálie
Aragon/Španělsko
Jerez/Španělsko

Pokud by přibyl ještě jeden kandidát, tak by byl zařazen jako 13. a ne tedy jako náhradní.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama