Reklama

Leonov se zranil v Moskvě, lokalmatadora Königa čeká domácí závod

V týmu Ducati Superbike Denise Hertrampfa se může celý tým postarat o nováčka a lokalmatadora Olivera Königa při IDM v Mostě. Ten měl nejdřív problémy s vízem a teď zranění: Rus Leonov má prostě smůlu a v Mostě závodit nebude.

Denis Hertrampf posílá čtyři jezdce do závodů IDM 2024; dva pojedou v IDM Supersport a dva v IDM Superbike. Majitel týmu z Nordhornu ale nezávodí jen ve dvou třídách, spoléhá také na dvě různé značky. Zatímco ve střední kubatuře IDM jezdí bývalý šampion supersportů Kevin Wahr a mladý pilot Luca Göttlicher na motocyklech značky Triumph, někdejšího pilota mistrovství světa z České republiky Olivera Königa a Rusa Vladimira Leonova na Ducati najdete v Superbike.

Ovšem Leonova tento víkend v mosteckém paddocku nenajdete, neboť Rus má smůlu. Leonov musel vynechat zahájení sezóny na Sachsenringu, když jeho vízum nedorazilo včas, aby mohl odcestovat do Německa.

V Oscherslebenu naskočil na Ducati bez větší přípravy a z «fleku» bral deváté místo. Ve druhé jízdě se do první desítky neprobojoval, ale skončil alespoň na P12. „Pokud jde o rychlost, Vladimír ji má,“ analyzuje Hertrampf i s ohledem na motocykl Ducati. „S motocyklem jsme na dobré úrovni.“ Hertrampf přebírá zodpovědnost za to, že se Leonovovi ve 2. závodě nedařilo tak dobře. O změnách se rozhodlo společně. „Ale základní myšlenka vzešla ode mě,“ vysvětluje šéf týmu.

V Mostě Leonov nejezdí vůbec. Vzal si svůj testovací motocykl na moskevský závod, aby trochu dohnal tréninkový deficit. Přitom se ale zranil a musel zrušit cestu na IDM do Mostu.

Oliver König se IDM Superbike účastní poprvé a již nyní může čerpat ze zkušeností z mistrovství světa, ovšem IDM body na jeho účtu zatím nepřistály. „Dokáže víc, než právě ukazuje,“ je si jistý Hertrampf ohledně Königa. „Dáme mu čas, který potřebuje. Ambiciózní Čech musel při svém debutu na mistrovství světa hodně vytrpět. Sám si také vytváří malý tlak v šampionátu IDM Superbike. Musí pochopit,“ říká Hertrampf, „že všichni věří, že umí jezdit rychle na motocyklu. Myslí si, že když přijde na závodiště, musí vyhrát. Ale ve skutečnosti má čas se vyvíjet a my mu můžeme motorku přizpůsobit.“

V oddělení Supersport se Luca Göttlicher ukazuje jako tvrdý jezdec. Jen v Mostě je jeho zranění ruky ze začátku sezony minulostí.

Po několika letech abstinence od závodění a pátém místě z finále IDM 2023 v Hockenheimu se Kevin Wahr vrátil, aby odzávodil celou sezónu IDM. Wahr se ale ještě úplně nedostal tam, kde původně chtěl být.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama