Mladý Španěl Fermin Aldeguer novým kandidátem na místo Marca Marqueze

Po několik týdnů se Fabio Di Giannantonio zdál být hlavním kandidátem na nástupce Marca Marqueze jako jezdce v týmu Repsol Honda v roce 2024. Skutečnost, že tato dohoda ještě nebyla dokončena, je patrná z toho, že Honda nedávno mluvila s několika jezdci a dokonce nabídla mladému Španělovi Ferminu Aldeguerovi dvouletou smlouvu v MotoGP.

Bitva o jediné volné místo v MotoGP je stále v plném proudu. Velkou otázkou je, kdo bude v roce 2024 nástupcem Marca Marqueze v týmu Repsol Honda. V posledních týdnech se již mluvilo o mnoha jménech, například Johann Zarco, Iker Lecuona, Maverick Viñales, Aleix Espargaró a Miguel Oliveira byli zpočátku spojováni s možným přechodem do oficiálního továrního týmu Honda MotoGP, ale všichni z různých důvodů vypadli.

Poté, co výše uvedená jména přestala být aktuální, se náhle objevilo jméno Fabia Di Giannantonia, muže, který musel přenechat své místo v Gresini Racing MotoGP Marcu Marquezovi. Zatímco se nedávno během víkendu Grand Prix v Thajsku zdálo, že oznámení Di Giannantonia jako nového týmového kolegu Joana Mira bude jen otázkou času, příběh se nyní zdá být o něco složitější.

Zdá se například, že manažer týmu Repsol Honda Alberto Puig mluvil v Thajsku s Lucou Marinim o možném přechodu k Hondě. Jezdec Mooney VR46 Racing Teamu však nyní informoval Puiga, že se nabídky vzdává a v roce 2024 zůstane věrný svému současnému týmu.

Marini však nebyl jediným, s kým Puig mluvil, současný jezdec Moto2 Fermin Aldeguer má nyní údajně dvouletou nabídku od HRC. Jezdec GT Trevisan SpeedUp, vítěz posledního závodu Moto2 v Thajsku, však nedávno prodloužil smlouvu se svým současným týmem Moto2. Zatím není známo, zda mladý Španěl nabídku přijme, nebo se rozhodne pro delší pobyt jako jezdec ve třídě Moto2.

Zvláště nabídka Aldeguerovi je pozoruhodná, protože Honda i Joan Mir v poslední době několikrát naznačili, že by Honda za současné situace těžila ze zkušeného jezdce. Všichni již zmínění jezdci, kteří mezitím vypadli, byli zmíněni na základě svých zkušeností a Marini a Di Giannantonio mají také potřebné zkušenosti jako jezdci MotoGP, což ovšem nemůžeme říci o teprve 18letém Aldeguerovi, který je v současné době stále aktivní a prahne po dosažení úspěchu jako jezdce ve třídě Moto2.

Zatím není známo, kdo to bude, ale Di Giannantonio - jehož manažer byl v Thajsku přítomen a měl několik rozhovorů s odpovědnými lidmi v Hondě - během posledního dne víkendu Grand Prix v Thajsku oznámil, že bude v krátkodobém horizontu více zpráv o jeho budoucnosti jako jezdce MotoGP.

Velkou otázkou nyní je, zda Aldeguer je stále tím rozhodujícím klíčem v tomto případě?

Očekává se, že Honda učiní rozhodnutí maximálně za týden – před víkendem Grand Prix v Malajsii – a oficiálně tak oznámí nástupce Marca Marqueze v týmu Repsol Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama