Nagashima s wild card v Jerezu

Na finále sezóny mistrovství světa superbiků 2024 následující víkend v Jerezu se na startovní rošt připojí silný japonský jezdec Tetsuta Nagashima s třetí tovární Hondou CBR1000RR-R.

Honda je na vzestupném trendu v mistrovství světa superbiků a dohnala Yamahu a Kawasaki. Částečně za to může testovací jezdec HRC Tetsuta Nagashima, který byl v pondělí ráno potvrzen jako hostující jezdec s wild card pro finále šampionátu WorldSBK na okruhu Circuito do Jerez.

Dvaatřicetiletý jezdec zná projekt SBK velmi dobře – Japonci od roku 2021 pracují pro Honda Racing Corporation. Když Nagashima nahradil na Phillip Islandu 2022 zraněného Ikera Lecuonu, blýskl se 10. a 9. místem v obou hlavních závodech. Okruh v Jerezu zná tento japonský jezdec ze svého působení v Moto2 (2017 až 2020), kde zajel druhé místo jako nejlepší umístění, a také z testů Superbike.

Při jeho druhém vystoupení v rámci seriálu mistrovství světa se o Nagashimu bude starat testovací tým HRC.

„Opravdu se těším na závod mistrovství světa v posledním kole v Jerezu,“ řekl dlouholetý pilot Hondy. „Už nějakou dobu testuji pro HRC kvůli mistrovství světa superbiků. V roce 2022 jsem absolvoval svůj první a zatím jediný závodní víkend v Austrálii, kde výsledky nebyly vůbec špatné (Nagashima se umístil na P10 a P9). Jsem nadšený, když vidím, jak se motorka nyní chová a čeho můžeme dosáhnout. Doufám, že motorce lépe porozumím a uvidím rozdíly oproti stavu před dvěma lety.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama