Než vyjedou na trať, změny ve startovní listině

Samozřejmě, že dva po sobě jdoucí závodní víkendy - Donington Park a Most - přinášejí také změny ve startovní listině, především z důvodů zranění jezdců v předchozím závodě. A tak se podívejme, kdo startovat v Mostě nebude a naopak kdo přibude.

V kubatuře Superbike má největší problémy tým MIE Petronas Honda. Nejenže je dlouhodobě zraněný Tarran Mackenzie - místo něho pojede Američan Hayden Gillim, ale šéfová týmu Midori Moriwaki musela hledat nyní náhradu za Adama Norrodina. Ten havaroval ve druhé jízdě v Anglii a přivodil si nejen zranění pravého předloktí, ale utrpěl i otřes mozku. A z tohoto důvodu dostal pro český závodní víkend zákaz startu. Rookie kubatury Superbike tak v Mostě na startovním roštu nebude, nahradí do „starý známý“ Leandro Mercado z Argentiny. 32-letý populární jezdec závodí letos v MS-Endurance s Hondou, navíc s Weber Kawasaki absolvuje šampionát IDM a je aktuálně v Top-8. Mercado za MIE Petronas Honda v minulosti závodil a nyní je permanentním náhradníkem v tomto týmu. Je připomínám, že Norrodin jako jediný ze stabilních jezdců v 15 odjetých závodech dosud nebodoval.

Svůj comeback bude v prostřední kubatuře slavit 31-letý Jihoafričan Steven Odendaal. Ten pojede za tým WRP Yamaha. Svou nejúspěšnější sezónu absolvoval tento nedaleko Brna trvale žijící jezdec v sezóně 2020, kdy pětkrát vyhrál a s 11 pódii se stal dokonce vícemistrem světa. Jelikož za své závodění nechtěl platit, tak odešel španělský šampion Moto2 z roku 2016 do EWC. Nyní nastoupí v Mostě v týmu WRP Yamaha s motocyklem R6. Naposledy jsme ho viděli za Kallio Racing v Mostě a tehdy skončil v první české jízdě jako třetí.

Při těžkém pádu na okruhu Donington Park si Španěl Yeray Ruiz zlomil několik obratlů a tak je na delší dobu „mimo hru“. Jeho tým VFT Yamaha získal jako náhradníka Nizozemce Melvina vd Voorta, který zná českou trať ze závodů IDM.

Mostecký závod úplně «vypouští» tým Kawasaki Vince64.

Japonec Soichiro Minamimoto nahradí v Yamaha Thailand zraněného Krittapata Keankuma.

O startu 19-letého Filipa Feigla v týmu Genius Racing s wild card na stroji Triumph jsme už psali.

A nejslabší objemové kubatuře pojedou Oliver Svendsen (Freudenberg KTM) a 20-letý Brňák Daniel Tureček (Rohac & Fejta Motoracing Kawasaki) s wild card.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama