Reklama

Oficiálně: Bezzecchi pojede Aprilii

Konec všem spekulacím: Marco Bezzecchi opouští satelitní tým Ducati-VR46 motocyklové legendy Valentina Rossiho a od 2025 bude tento populární Ital pilotovat vedle Jorge Martina tovární motocykl Aprilia RS-GP.

To, co bylo neoficiálně už známé, je nyní potvrzeno: Dosavadní pilot Ducati VR46 Marco Bezzecchi se pro příští sezónu přesouvá do továrního týmu Aprilia. Jako pilot Aprilie RS-GP bude «Bez» týmovým kolegou nově podepsaného a současného lídra mistrovství světa Jorgeho Martina. Pětadvacetiletý jezdec podepsal toto pondělí smlouvu s továrnou z Noale na minimálně dva roky.

Marco Bezzecchi absolvuje aktuálně svou třetí sezónu MotoGP v týmu VR46 Racing, který vede Pablo Nieto. Po impozantní sezóně 2023, kterou Ital z jadranského pobřeží skončil třetí za Pecco Bagnaiou a Jorge Martinem, je sezóna 2024 zatím hluboko pod průměrem. Po sedmi podnicích MotoGP je Bezzecchi až jedenáctý v mistrovství světa. Ještě hůře je na tom jako jezdec Ducati pouze pilot Pramacu Franky Morbidelli.

Aprilia přesto populárnímu Italovi z akademie legendy MotoGP Valentina Rossiho věří. Ve své poměrně mladé kariéře v nejvyšší sportovní lize dosáhl «Bez» již třikrát vítězství, devět umístění na stupních vítězů a čtyřikrát si vyjel první místo na startovním roštu. Massimo Rivola, šéf závodního oddělení Aprilie, popisuje svého krajana jako ideálního kandidáta.

Massimo Rivola oficiálně vítá «Bez» slovy: „Vítejte na palubě jednoho z nejlepších italských talentů, který od svého debutu v nižších kategoriích a zejména v loňském roce v MotoGP prokázal svou hodnotu vynikajícími výkony a dokonce vynikajícími vítězstvími. Nemůžeme se dočkat, až přivítáme «Bez» v Noale; Italský motocykl a italský pilot jsou obzvláště vzrušující jako duo, ale ještě vzrušující je kombinace, kterou můžeme vytvořit s Jorgem Martinem.

Rivola dodal: „Jsme velmi spokojeni s naším týmem pro rok 2025, Jorge Martin a Marco Bezzecchi byli naší první volbou kvůli jejich věku, talentu, odvaze a odhodlání. S nimi můžeme napsat novou a důležitou kapitolu pro Aprilia Racing."

Podpisem Marca Bezzecchiho do oficiálního týmu Aprilia Racing byly obsazeny všechny pozice továrních jezdců u evropských výrobců.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama