Reklama

Pol Espargaro test a start s wild card

Ve středu a ve čtvrtek testuje KTM s Dani Pedrosou a Polem Espargarem na Red Bull Ringu ve Spielbergu. Nejde jen o nové díly, ale také o přípravu na start s wild card v závodě MotoGP.

Mezi závody na Sachsenringu minulý víkend a Silverstone (2.-4. srpna) jsou čtyři týdny letní přestávky a KTM toho chce využít ke snížení rozdílu na špici závodního pole. Tento týden ve středu a ve čtvrtek Dani Pedrosa a Pol Espargaro testují na Red Bull Ringu, Pedro Acosta je tam jako pozorovatel v boxech. Na konci července bude rakouský výrobce ve Spielbergu testovat ještě dva dny.

Pro Espargara test není jen o identifikaci potenciálních vylepšení KTM RC16, Španěl se také připravuje na své druhé vystoupení s divokou kartou v této sezóně. Začátkem června se zúčastnil Velké ceny Itálie v Mugellu a skončil 14. ve sprintu a 17. v Grand Prix. O víkendu 16.-18 v srpnu se může znovu zapojit závodů Grand Prix v rakouském Spielbergu.

Tento 33letý jezdec byl jezdcem Red Bull KTM v letech 2017 až 2020 a v roce 2018 obsadil první pódium KTM v «premier class». Po sezóně 2023 Pol Espargaro odešel z profesionálního závodění, ale zůstal u KTM jako testovací jezdec. Jeho start na divokou kartu bude jeho devátým závodem MotoGP na dráze ve Štýrsku v roce 2020 skončil třetí ve druhém podniku za Miguelem Oliveirou (KTM) a Jackem Millerem (Ducati).

„Jsem připraven znovu pilotovat motocykl,“ zdůrazňuje Pol Espargaro. „Mugello byla speciální trať pro můj návrat s týmem Red Bull KTM, ale není nic zvláštního než Red Bull Ring. Kvůli trati, umístění, fanouškům a atmosféře. A protože tato Grand Prix znamená pro KTM tolik, připadá mi to také trochu jako domácí závod. Na boj o vítězství tam mám dobré vzpomínky. Stejně jako v Itálii bude cílem vzít KTM RC16 na trať a pokračovat v našem testovacím programu. Budeme toho mít hodně, ale také vím, že GP Rakouska bude hodně zábavná.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama