Pomůže Gibernau Pedrosovi k vysněnému titulu?

Devítinásobný vítěz Grand Prix Sete Gibernau se při testech v Sepangu objevil jako Riding Coach a mentální trenér Daniho Pedrosy s jediným cílem, aby se malý Španěl stal konečně mistrem světa MotoGP.

Manuel «Sete» Gibernau (44) byl 2003 a 2004 s Movistar-Gresini-Hondou největším soupeřem Valentina Rossiho v MS-MotoGP, 2005 skončil na 7. pozici. Vyhrál celkem devět závodů Grand Prix, a už v letech 1998 a 1999 získal jedno druhé a čtyři třetí pódiová místa.

Gibernau sám pochází z bohaté rodiny , jejíž jeden člen jménem Solér Bulto byl zakladatelem firmy Bultaco. Závodil v továrním týmu Suzuki v sezónách 2001 a 2002 (500 ccm - dvouválec a 990 ccm - čtyřválec), předtím za Team Roberts tovární Yamahu (1997) a dále místo zraněného Takumi Aokiho v Repsol-Honda dvouválec.

Po sezóně 2006 ukončil Gibernau aktivní kariéru, když s Ducati Desmosedici skončil v MS na P13. Sete potom slavil 2009 comeback opět s motocyklem Ducati Desmosedici, ovšem v týmu Francisca Hernanda objel v «premier class» pouhých 6 závodů a kariéru tak během sezóny poněkud neslavně ukončil.

Ale nazpět k Pedrosovi, ten bude 2017 absolvovat už svou 12. sezónu v týmu Repsol-Honda, na rozdíl od Rossiho, Haydena, Stonera nebo Márqueze ještě titul ve čtyřtaktní éře MotoGP titul nezískal. Daniho výsledky v MotoGP od roku 2006 jsou následující: 5, 2, 3, 3, 2, 4, 2, 3, 4, 4 a 5.

Od minulého roku podporuje Manuel «Sete» Gibernau svého kamaráda Daniho Pedrosu (trojnásobný mistr světa, 28-násobný vítěz MotoGP) něco jako «Riding Coach», především po morální a mentální stránce.

Tovární pilot týmu Repsol - Honda Dani Pedrosa předal svůj osobní management do rukou americké Wasserman Group, aby se mohl koncentrovat pouze na závodění. Zde se o něho bude starat Rhys Edwards, Senior Director Motorsports.

Že má Dani Pedrosa jako «Riding Coache» Sete Gibernaua není žádnou výjimkou. Rossi se zcela ve věci jezdecké analýzy spoléhá na Lucu Cadaloru, Maverick Vinales na Wilco Zeelenberga, Tito Rabat na Juliána Simóna, Scott Redding a Jack Miller pak důvěřují Stefanu Preinovi.

Pedrosa má také v poslední době nového šéftechnika, kterým je Giacomo Guidotti, původně v Pramac-Ducati.

Americká Wasserman Group zastupuje ve světě Grand Prix tyto jezdce: Daniho Pedrosu, Bradleyho Smithe, Jonase Folgera, Dannyho Kenta a Brada Bindera, v MotoAmerica - Championshipu Camerona Beaubiera a JD Beache.

Naopak Cal Crutchlow svou smlouvu s Wasserman Group ukončil, neboť byl hodně naštván, že Wasserman Group jeho krajanovi Bradleymu Smithovi zajistila smlouvu s KTM a jemu nikoliv. Crutchlow to také zkoušel na jaře 2016 u Aprilie a u Suzuki, byl ale odmítnut. Jeho úspěchy na Sachsenringu (2. místo), a vítězství v Brně a na Phillip Island přišly už pozdě, to už byla všechna místa v továrních týmech obsazena.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama