QJ Motor požaduje odvolání Manuela Gonzáleze

QJ Motor, hlavní sponzor týmu Gresini Racing Moto2, požádal, aby byl Manuel González z italského týmu okamžitě vyhozen. Španěl minulou neděli vyhrál Velkou cenu Japonska, ale na startovním roštu měl na sobě «hachimaki», což se hlavnímu čínskému sponzorovi vůbec nelíbilo.

Čínský výrobce motocyklů QJ Motor vyzval tým Gresini Racing ve třídě Moto2 – jejímž je hlavním sponzorem –, aby okamžitě vyhodil Manuela Gonzáleze poté, co měl na hlavě tradiční japonskou čelenku «hachimaki». Gonzalez, který minulý víkend získal své první vítězství v Grand Prix ve třídě Moto2 v Mobility Resort Motegi v Japonsku, měl na startu závodu čelenku na startovním roštu.

«Hachimaki» je tradiční japonský oděv z éry samurajů a byl široce používán japonskou armádou během druhé světové války, zejména piloty kamikadze během sebevražedných misí. Japonská invaze do Číny, která se odehrála dva roky před začátkem války v Evropě, je historiky považována za jeden z nejkrutějších válečných zločinů globálního konfliktu a měla za následek smrt přibližně 20 milionů čínských civilistů.

Výsledkem je, že «hachimaki», které je na Západě spojováno s bojovými uměními a stále je nosí mnoho japonských sportovců, má v Číně velmi odlišný kontext. QJ Motor popsal obrázky Gonzáleze na sobě «hachimaki» jako «velmi rozporuplnou scénu».

Přestože QJ Motor uznal, že Gonzalez nemyslel nic zlého, přesto vyzval jeho tým Gresini Racing, aby jmenovaného jezdce vyhodil před posledními čtyřmi víkendy Grand Prix v roce 2024.

Nedávno, na velmi očekávaném podniku MotoGP v Motegi v Japonsku, v říjnu 2024, tým QJMOTOR vyhrál tento závod po vynikajícím výkonu. Na okruhu však došlo k velmi rozporuplné scéně: před startem zareagoval González, jezdec italského týmu GRESINI.

Na pozvání promotéra této Grand Prix tajně nosil dekoraci hostitelské země «Bojuan», aby se objevil a šířil na sociálních platformách. Ačkoli to byl neúmyslný čin, protože je evropským jezdcem, který nerozumí čínské historii, toto chování poškodilo národní cítění čínských mechaniků a lidí.

Po incidentu «Qianjiang Motorcycle» okamžitě podnikl vážné kroky se spolupracujícím týmem Gresini a požádal tým, aby okamžitě smazal příslušné fotografie a videoobsah, které byly zveřejněny, a požádal tým, aby okamžitě ukončil spolupráci s jezdcem.

Od svého založení se «Qianjiang Motorcycle» držel základního konceptu «vynalézavosti a snahy o dokonalost» a pečlivě vyráběl každý motocykl, přičemž se snažil dokonale integrovat vysokou kvalitu, vynikající výkon a vysokou cenu, a získal velkou pochvalu od domácích i zahraničních trhů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama