Remy Gardner místo Cala Crutchlova

Tento víkend se Remy Gardner znovu objeví jako jezdec MotoGP v Silverstone. Po svém vystoupení na Sachsenringu se Australan objeví na startu během Monster Energy British Grand Prix s divokou kartou v barvách Monster Energy Yamaha Racing.

V roce 2022 závodil Remy Gardner jako pravidelný jezdec MotoGP. Australan debutoval jako úřadující mistr světa Moto2 v «premier class», ale po jediné sezóně dobrodružství náhle skončilo, když mu továrna KTM poděkovala za jeho služby. Gardner se tehdy netajil tím, že byl z rozhodnutí svého zaměstnavatele zklamán, že nikdy nedostal férovou šanci ukázat se na nejvyšší úrovni a že poněkud ztratil radost ze závodění.

Gardner poté podepsal smlouvu s Yamahou, aby se zúčastnil mistrovství světa FIM Superbike v barvách týmu GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team. Australan znovu našel radost ze sportu a ve své druhé sezóně v šampionátu WorldSBK se zdá, že stále více nachází své místo ve světovém šampionátu založeném na sériových strojích.

Zatímco Gardner již prakticky uzavřel svou knihu jako jezdec MotoGP, na začátku července mu Yamaha náhle nabídla, aby zastoupil zraněného Álexe Rinse během Velké ceny Německa na Sachsenringu. Gardner dojel v neděli v závodě za Monster Energy Yamaha na devatenáctém místě a poté se vrátil ke svému GYTR GRT Yamaha o dva týdny později u nás v Mostě.

Ale dobrodružství v «premier class» ještě neskončilo, protože Yamaha poté znovu zaklepala na Gardnerovy dveře, tentokrát aby nahradila zraněného jezdce testovacího týmu Yamaha Factory MotoGP Cala Crutchlowa. Yamaha plánovala pro Brita vystoupení s divokou kartou na víkend Grand Prix v Silverstone, ale ošklivé a dlouhotrvající zranění ruky brání Crutchlowovi v účasti na Monster Energy British Grand Prix. Tento víkend může Gardner stavět na svých zkušenostech, které nedávno získal na německém okruhu během desáté Grand Prix sezóny.

Australan je proto velmi motivován pokračovat ve svém testovacím úsilí tento víkend s testovacím týmem Yamaha Factory Racing MotoGP na okruhu, kde v roce 2021 dosáhl vítězství ve třídě Moto2. Není to nejlepší možné umístění, ale nejdůležitějším úkolem pro Gardnera o nadcházejícím víkendu bude poskytnout Yamaze důležitá data a analyzovat nové díly, které Yamaha přinesla pro další vývoj Yamahy M1.

Remy Gardner: „Opravdu se těším, až tento víkend v Silverstone znovu pojedu na M1. Calovi přeji vše nejlepší. Mluvil jsem s ním a on mi rád půjčil svou motorku na tento víkend. Snad se mu ruka brzy zlepší a brzy bude moci zase jezdit. Tento víkend budu muset pracovat s jiným technickým týmem než na GP Německa, takže musíme začít od nuly a seznámit se se všemi, ale není to tak špatné. Těším se na výzvu. Je to také 75. výročí MotoGP, takže bude skvělé vidět v neděli všechny speciální nátěry. Silverstone je trať, kterou mám rád, takže se na ni opravdu těším. Myslím, že bude o něco zábavnější řídit M1 na Silverstone než na Sachsenringu. Doufejme, že se budeme moci i nadále zlepšovat ve srovnání se Sachsenringem a poskytnout týmu ještě více dobrých dat, což je podle mě nejdůležitější."

Stejně jako Fabio Quartararo a Álex Rins pojede i Gardner své motocykly v Silverstone v pátek a sobotu ve známých barvách Monster Energy Yamaha MotoGP a v neděli bude mít k dispozici speciální «livrej M1 k 75. výročí šampionátu».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama