Šampionát WorldWCR pokračuje v Portimão

Šampionát WorldWCR si dal nucenou přestávku v Mostě (do mosteckého paddocku by se tento šampionát totiž už nevešel), ale mistrovství světa vyhrazené pro ženy se vrátí příští víkend v Portimão. Startovní pole účastnic obsahuje nová jména a otazníky.

Pro nové mistrovství světa ženských okruhových závodů – zkráceně WorldWCR – bylo přiděleno 24 startovních míst, ale ne všechny pravidelné jezdkyně se zúčastnily jediného závodu – a to se letos nebude opakovat. Kolumbijka Sara Varon se zranila už během testu v Cremoně a chyběla na startu v Misanu. A Norka Mia Rusthen, která měla vážný pád v prvním závodě, je na dlouhé cestě k rehabilitaci a nevrátí se v roce 2024.

Očekává se, že zranění kyčle Varonové se zahojí do třetího závodu sezóny a 21letá jezdkyně si odbude svůj závodní debut příští víkend v Portimãu. Totéž platí pro Jihoafričanku Jessicu Howdenovou, která utrpěla otřes mozku v Misanu a před třemi týdny nedostala povolení ke startu v Donington Parku.

V Portugalsku každopádně nebudou startovat Alyssia Whitmore a Isis Carreno, které spadly v Donington Parku. Angličanka si při domácím závodě zlomila lebeční kost a nahradí ji její krajanka Jamie Hanks-Elliott (21). Chilanka si naopak poranila bérec a je „mimo hru“. V současné době není známo, zda bude nahrazena.

Tchajwanka Chun Mei Lu, která také upadla v Doningtonu, utrpěla pohmožděniny na zádech. Při testu před několika dny si 42letá žena stěžovala na bolest v krku.

Stav MS-Women 2024 po 4 z 12 závodů:

1. Maria Herrera (E) Yamaha 88 bodů
2. Ana Carrasco (E) Yamaha 81
3. Sara Sanchez (E) Yamaha 68
4. Beatriz Neila Santos (E) Yamaha 57
5. Ran Yochay (IL) Yamaha 45
6. Francisca Ruiz Vidal (E) Yamaha 29
7. Roberta Ponziani (I) Yamaha 27
8. Chun Mei Liu (RC) Yamaha 26
9. Tayla Relph (AUS) Yamaha 22
10. Adela Ourednickova (CZ) Yamaha 20
11. Lucy Michel (D) Yamaha 19
12. Astrid Madrigal (MEX) Yamaha 14
13. Isis Carreno Avila (RCH) Yamaha 13
14. Ornella Ongaro (F) Yamaha 13
15. Lena Kemmer (A) Yamaha 13
16. Luna Hirano (J) Yamaha 13
17. Emily Bondi (F) Yamaha 6
18. Nicole Van Aswegen (ZA) Yamaha 4
19. Mallory Dobbs (USA) Yamaha 1
20. Krystal Silfa (DOM) Yamaha 1



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama