Reklama

Smrtelná havárie v Hengelu

V neděli odpoledne došlo k vážné nehodě při Road Race Hengelo v posledním závodě víkendu, druhém závodě Northern Sidecar Cupu. Organizace v úterý v oficiálním prohlášení oznámila, že jak francouzský jezdec Franck Bajus (62), tak jeho spolujezdec Christophe Darras (52) zemřeli den po nehodě na následky zranění utrpěných při havárii.

V neděli odpoledne během posledního závodu 56. ročníku Road Race Hengelo došlo k vážné nehodě francouzské sajdkárové dvojice MEFIE-TE. Nehoda se stala na poslední rovince okruhu Varsselring při cestě ke slavnému mlýnu. Z dosud oficiálně nezveřejněných důvodů (protože vyšetřování stále probíhá) ztratili Franck Bajus a Christophe Darras kontrolu nad svým strojem, který po havárii skončil na zahradě jednoho statku hned vedle okruhu.

Záchranná služba sice byla rychle na místě, ale hned bylo jasné, že situace je velmi vážná. Místo havárie bylo okamžitě ohraničeno, načež na místo dorazilo několik sanitek a dva traumatologické vrtulníky. Jedna z obětí byla transportována traumatickým vrtulníkem do Radboud UMC v Nijmegenu. Druhá oběť byla převezena sanitkou do nemocnice v Enschede.

Jak je nyní známo, veškeré úsilí jak lékařské služby na okruhu, tak lékařské péče v obou nemocnicích bylo marné a Franck Bajus a Christophe Darras zemřeli oba v nemocnici v pondělí 13. května - jeden den po nehodě.

Oba oblíbení Francouzi Franck Bajus a Christophe 'Pin-Pon' Darras utrpěli při této hrozné havárii vážná zranění, kterým v pondělí 13. května 2024 podlehli.

Na rozdíl od předchozích zpráv se jednalo o nehodu pouze jednoho tříkolového vozidla a mezi veřejností nedošlo k žádné další oběti ani zranění.

Za celou redakci Motoforum.cz přejeme všem zúčastněným a blízkým Francka Bajuse a Christophe 'Pin-Pon' Darrase hodně sil v této nepochybně těžké době.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama