Somkiat Chantra pojede v sezóně 2025 MotoGP

25-letý Thájec Somkiat Chantra pojede v nové sezóně 2025 v «premier class» za tým LCR-Honda, kde nahradí Japonce Taku Nakagamiho. Ten zároveň podepsal několikaletou smlouvu s HRC jako testovací pilot Hondy.

Somkiat Chantra bude prvním jezdcem z Thajska, který bude závodit v MotoGP. Chantra závodí od roku 2019 v Moto2 za Idemitsu Honda Team Asia. Svou první Grand Prix vyhrál 2022 v Indonésii jako první Thájec v historii vůbec. O rok později vyhrál v Motegi Grand Prix Japonska.

V uplynulých třech letech skončil v mistrovství světa prostřední kubatury vždy v Top-10, aktuálně je na P10 se ziskem 64 bodů.

„Jsem velmi rád, že se mohu připojit k týmu LCR. Vždy bylo mým snem dostat se do MotoGP, teď si to konečně splním,“ řekl šťastně Chantra. „Chtěl bych poděkovat všem sponzorům a lidem, kteří mě podporovali od začátku mé kariéry až doteď. Na příští sezónu se plánuji učit, vydat ze sebe maximum a užít si toto nové dobrodružství. Bude to těžké, ale udělám maximum.“

„Společně s HRC věříme, že je čas přivítat velký asijský talent, jakým je Somkiat Chantra,“ zdůraznil šéf týmu LCR Lucio Cecchinello. „Zaslouží si šanci v «premier class» motocyklových závodů. Během 6 let závodění v Moto2 ukázal svůj potenciál a schopnost stát se silným jezdcem v MotoGP. LCR a Honda mu nabídnou tu nejlepší podporu v různých fázích tohoto nového projektu."



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama