Syahrin s Ducati a s wild card v Portimau

Hafizh Syahrin má stále nevyřízené účty (dluhy) s tím, že se mu nedařilo v mistrovství světa superbiků. V závodě v Portimão chce Malajec s Ducati V4R dokázat, že byl dříve podhodnocen.

Přesun do mistrovství světa superbiků se pro Hafizhe Syahrina ukázal jako neúspěch. Třicetiletý jezdec získal ve dvou sezónách pouze 21 bodů; jeho nejlepším umístěním byla dvanáctá místa v Mostě a na Phillip Islandu 2022. Že to na víc nestačilo, nebylo způsobeno jezdeckým uměním Malajce, ale spíše nekonkurenční Hondou CBR1000RR-R v týmu Petronas japonské Midori Moriwaki.

Při hledání nové výzvy pro rok 2024 našel Syahrin to, co hledal, v Asijském šampionátu silničních závodů (ARRC) a podepsal smlouvu s JDT Racing. Majitelem týmu je Tunku Ismail, regent a korunní princ z Johoru, který má ve svém portfoliu i fotbalový klub. Jeho otec je také nadšený pro motocyklový sport. Tato asijská závodní série se odehrává na šesti akcích v Thajsku, Číně, Japonsku, Indonésii a Malajsii.

JDT nabízí bývalému jezdci GP dokonalé prostředí a nakoupilo know-how z mistrovství světa. Ducati V4R postavila společnost Barni Racing, která také vyslala dva techniky do malajského týmu. S úspěchem: Syahrin je po čtyřech závodních víkendech na druhém místě šampionátu s jedním vítězstvím a pěti umístěními na stupních vítězů.

Nyní korunní princ Tunku Ismail znovu sáhl hluboko do kapsy a umožnil Syahrinovi návrat do mistrovství světa! Na mítinku v Portimão od 9. do 11. srpna bude jezdec Ducati na startu s divokou kartou. JDT Racing si také zajistil tovární materiál a technickou podporu z továrny Ducati. Oficiální testovací tým Ducati ve skutečnosti převzal tento vstup s divokou kartou.

Vzhledem k tomu, že Syahrin používá pneumatiky Dunlop v ARRC, nebude jeho hostující start zaručeně jednoduchý.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama