Tito Rabat propuštěn z nemocnice

Po svém těžkém pádu druhý testovací den v Sepangu byl Tito Rabat minulou středu ve večerních hodinách v Barceloně operován. Včera mohl španělský jezdec MotoGP kliniku opustit.

Přibližně jednu hodinu před koncem druhého testovacího dne v Sepangu havaroval Tito Rabat v T11 tak tvrdě, že musely být vyvěšeny červené vlajky. Španěl byl nejdříve ošetřován v Medical Centre a potom vzápětí transportován do nemocnice v Putrajaye. Po řadě následujících vyšetření odletěl Rabat domů do Španělska, kde byl ve středu operován specialisty. Dr. Xavier Mir a Dr. Ignacio Ginebreda ho operovali v Universitní klinice Quirón Dexeus v Barceloně.

Naštěstí se ukázalo, že hluboké rány se dají bez problémů vyčistit a kolenní vazy jsou sice poškozeny (nataženy), ale nepřetrženy. Rovněž malá zlomenina na pravé noze a také naštíplá pravá ruka nebyly tak vážným zraněním, stejně jako zlomenina levé ruky, takže v pondělí směl španělský ex-mistr světa Moto2 a současný pilot MotoGP nemocnici opustit.

Další testy královské kubatury jsou už na pořadu 15. - 17. února na Phillip Islandu. „Zda bude Tito už úplně zdráv, nebo ho nahradí testovací jezdec Franco Morbidelli, se ukáže v příštích dnech. Musíme ale zůstat realisty, nemá význam, pokud by nebyl Tito úplně zdravý, nastoupit do testů MotoGP“, je jasného názoru týmový manažer Marc VDS Michael Bartholemy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama