WorldSBK 2025 bez SlovakiaRingu

Zatímco kalendář šampionátu MS-Superbike na rok 2025 ještě nebyl zveřejněn, tak se už ví, kde se 2025 pojede a kde se příští rok nepojede. Do poloviny října by ale měl být kalendář oficiálně prezentován. Slovenský Slovakia Ring z předběžné nabídky vypadl!

Slovakia Ring musí být nejdříve zmodernizován, konstatovala komise DWO, která slovenský okruh nedávno navštívila. Teprve potom bude smlouva s DWO (Dorna World Organisation) podepsána. A to bude nejdříve na rok 2026, kdy by okruh už měl odpovídat požadavkům Dorny.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že se pojede v Portugalsku ještě druhý závod tohoto šampionátu - v Estorilu.

Zda se pojede rovněž v tureckém Istanbulu, není doposud jasné. Ovšem turecký okruh má nyní nového majitele a rozhodující bude samozřejmě i podpora státu.

Naopak Balaton Park Circuit v Maďarsku má už daný termín 25.- 27. července, a jasných je tedy 11 závodních víkendů. Může jich být ale 12 včetně Estorilu, ale také 13, pokud se pojede i v Istanbulu.

Jasný je zahajovací termín 21. - 23. února na Phillip Islandu a tomu budou předcházet oficiální testy DWO v pondělí a úterý (17./18. února).

Předběžná místa konání MS-WSBK 2025:

Phillip Island/Austrálie

Portimao/Portugalsko

Assen/Nizozemí

Cremona/Itálie

Most/Česká republika

Istanbul/Turecko ?

Misano/Itálie

Donington Park/Velká Británie

Balaton Park/Maďarsko

Magny-Cours/Francie

Aragon/Španělsko

Estoril/Portugalsko ?

Jerez/Španělsko



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama