Z Žiliny si Max Zanáška odváží své první vítězství

Po několikatýdenní pauze, během které Max Zanáška trénoval na okruzích v Brně, Mostě nebo na Slovakiaringu, se tým MZ3 Corse zúčastnil závodů na letišti v Žilině.

Kromě již své tradiční třídy se premiérově představil také v kategorii Supertwin na motocyklu Kawasaki ER-6 a v roli spolujezdce společně se zkušeným pilotem Miroslavem Medkem na sajdě F2 Suzuki GSX-R600.

Na žilinské trati Max jezdil už v minulém roce a v kategorii SSP300 si tehdy vyjel svá první pódia na velké motorce. V průběhu uplynulého víkendu své výkony soustavně vylepšoval, a nakonec na stupně vítězů vystoupal hned dvakrát. I přesto, že se medailových umístění nedočkal ani v kategorii Supertwin, ani v sajdkárách, kde od toho však v nedělním závodě nebylo daleko, když společně s Medkem dokončili závod pravidelnosti na 4. místě, si účast v obou nových kategoriích velmi užil. Ve twinech byl Max konkurence schopný, a tak si parádně zazávodil s Honzou Markalousem a Lukášem Walterem. Závod dokončil na sedmém místě. Nedělní závod kvůli technickým problémům předčasně ukončil po šesti kolech.

V kategorii SSP300 si během kvalifikace vyjel poleposition, které mu zajistilo první pozici na startu. Po nesportovním manévru Karla Šilpocha byl ovšem v první zatáčce vytlačen mimo trať, čímž ztratil několik pozic. Sobotní závod, který byl stejně jako ten nedělní vypsaný na 12 kol, Maxovi stačil k tomu, aby po soubojích s Alešem Malinou dokončil závod na 2. místě. Při startu do nedělního závodu očekával obdobné manévry, a tak zvolil defenzivnější stopu, díky které nechal svého největšího soupeře za sebou. Stejný průběh měl závod až do svého konce, a tak mohl poprvé ve své kariéře projet pod šachovnicovou vlajkou na prvním místě. Závodní víkend hodnotíme za velmi zdařilý, poděkovat bychom chtěli především Karlovi Matušovi za možnost vyzkoušet si jízdu v kategorii Supertwin, Mirovi Medkovi za účast v sajdkárách a Adamovi Kostiukovi za cenné rady pro spolujezdce, rodině Matušovým za celkovou podporu a Kristýně Jakesch za poskytnutí zadní pneumatiky. V neposlední řadě děkujeme sponzorům a partnerům (Deresta - realizace staveb, Pourazu.cz, VN1 - Václav Nimč, Radovan Zanáška, 4SR - For Street Racing, KEVEX Poděbrady), divákům, fanouškům a rodině za podporu. Těšíme se na další závody, které proběhnou na Slovakiaringu při Ceně Slovenska. Těch se Max zúčastní v kategoriích SSP300 a SSP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama