Závod Bol d'Or a šampionát EWC 2024 stále není rozhodnut

Ve finále mistrovství světa vytrvalostních závodů v Le Castellet se po první třetině závodní vzdálenosti stala výchozí pozice pro boj o titul ještě napínavější, když ve vedení aktuálního závodu je tým Suzuki.

Závod na 24 hodin v Le Castellet odstartoval v sobotu v 15 hodin. V 23:00 hod., tedy po první třetině, je tým Yoshimura SERT Motul s Francouzem Etiennem Massonem, který je součástí týmu s Brity Danem Linfootem a Greggem Blackem, stále ve vedení o titul mistra světa na jihu Francie, když odstartoval do závodu ze třetího místa na roštu.

Bylo dokončeno 250 kol. Polesetteři z BMW: Markus Reiterberger, Hannes Soomer a Ilya Mikhalchik jsou prozatím na druhém místě, ale stejně jako tým SERT mají o jednu zastávku v boxu méně. Zejména Reiterberger jede během svého stintu jednoznačně rychleji než vedoucí Masson.

Na čtvrtém místě je soukromý tým Honda Viltalis s bývalým pilotem mistrovství světa superbiků Tatim Mercadem z Argentiny, německým šampionem Florianem Altem a Stevenem Odendaalem ze Žebětína u Brna.

Ital Niccolo Canepa stejně jako Němec Marvin Fritz a Čech Karel Hanika jsou až na 5. místě, ale tým YART je už skoro tři kola od špice. Smůlu měl s kariérou se loučící Ital Canepa, kterému praskla zadní pneu Bridgestone před ukončením jeho stintu a hodně poničila zadní část motocyklu Yamaha a zastávka v depu týmu YART se tak protáhla...! V celkovém hodnocení ale rakouský tým stále vede, i když už o pouhé 3 body.

Čtyři týmy tak stále mohou vyhrát mistrovství světa 2024 po Bol d'Or. Yamaha Austria šla do finále s náskokem šesti bodů před Suzuki Endurance, ale šanci na titul mají i BMW World Endurance a Tati Racing.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama