Změny u Yamahy a Hondy pro Cremonu

Následující závodní víkend šampionátu MS-Superbike se koná na nové trati tohoto mistrovství, kde se o světové body ještě nikdy nezávodilo - v italské Cremoně - a ve startovní listině «premier class» dojde k několika změnám. Týkají se značek Yamahy a Hondy.

Dominique Aegerter nepojede kvůli zranění, které si přivodil při tréninku na MTB a zřejmě do října nebude ještě na motocyklu závodit.

Místo multi šampiona Johnnyho Rey pojede jezdec z týmu EWC YART Yamaha Niccolo Canepa.

Jako náhradník se za Domiho Aegertera objeví Němec Marvin Fritz, tedy další jezdec ze šampionátu EWC z týmu YART.

Za Švýcara Aegertera jel v Magny Cours Ital Alessandro Delbianco a odvedl skvělý job (v hlavních závodech obsadil 10. a 13. místo), takže dostane ještě jednu šanci. 27-letý jezdec bude startovat s wild card za tým MotoxRacing Yamaha.

Tým z BSB Honda Racing UK už dlouho plánoval start s wild card v Cremoně. Vedle oficiálního továrního týmu Honda Racing Corporation (HRC) a zákaznického týmu Petronas MIE se tedy objeví na trati rovněž Honda Racing UK. V sedle «hybridu» HRC/BSB pojede 36-letý Tommy Bridewell , tedy aktuální šampion BSB (titul ovšem získal na Ducati). Původně měl startovat i jeho týmový kolega Andrew Irwin, z tohoto jeho startu ale sešlo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama